OUDE & ANTIEKE SLOTEN REPARATIE IN DEN HAAG DOOR EXPERT SLOTENMAKERS

A-keys | Slotenmaker Den Haag, Restauratie van Antiek & Historisch Erfgoed
 

In onze werkplaats in het centrum van Den Haag bezigen we ons, naast routine slotenmakers werk, met antiek, restauraties en reparaties. Onder andere werken wij in opdracht van organisaties zoals Monumentenzorg en Stichting Behoud Waardevol Erfgoed.
 

  • Reparatie & restauratie antieke of oude sloten.

  • Kopieren van antieke of oude sleutels, inclusief kluissleutels.

  • Antiek deurbeslag in ere herstellen.

  • Reparatie en onderhoud antieke brievenbussen en andere (decoratieve) gevelelementen opschonen.

  • Objecten kopiëren of nieuw vervaardigen.

  • Retauratie en werkzaam maken van oude mechanische constructies.

  • Zowel privé klanten als zakelijk en bedrijfsmatige opdrachtgevers.

  • We leveren diensten voor particuliere verzamelaars, antiquairs en instellingen, inclusief musea.

 

Behoud waardevol erfgoed van Den Haag en omstreken
 

Bouwtechnische items zoals hang & sluitwerk en decoratieve toevoegingen zoals Art-nouveau en Art-deco sierbeslag zijn waardevolle toevoegingen aan monumenten. Deze behoren tot onze culturele erfenis. Onderhoud, reparatie en nieuw vervaardigen daarvan, inclusief behoud van ambachtelijke technieken is belangrijk om ons cultureel erfgoed te behouden. Echter, vakkundig onderhoud door gekwalificeerde experts die verstand hebben van de enorme diversiteit aan materialen en technieken is cruciaal. In onze werkplaats in het Centrum van Den Haag worden al deze ambachtelijke technieken met grote regelmaat beoefend.
 

Mogelijkheden omvatten solderen, lassen, gietwerk, polisten, graveren, draaien, frezen, smeden, tappen, boren etc. Wij beschikken over grote expertise op het gebied van mettalurgie zowel als inzicht en kennis over oude technieken en geschiedkundig inzicht over de diverse objecten die in onze werkplaats worden aangeboden.


Tevens assisteren wij bij het vinden van alternatieven als objecten kwijt of niet meer te repareren zijn. Hiervoor beschikken we over waardevolle contacten in binnen en buitenland. Kortom: als we het niet hebben, dan maken we het nieuw of zoeken het op via onze contacten.

Wij repareren & restaureren antiek en oude sloten in opdracht van:
 

 

In onze werkplaats in het hartje van Den Haag werken wij met een grote verscheidenheid aan materialen inclusief alle soorten metaal. Bewerkingen in Staal, Brons, Koper en Zink tot en met Goud & Zilver behoren allen tot de mogelijkheden. Tevens beschikken wij over een groot aantal machines voor laswerk, gieten, walsen, draaien, frezen, boren etc. Daarnaast beschikken we over technisch inzicht en de benodigde vaardigheid om kostbare, zeldzame en kwetsbare antiek in ere te herstellen.

combination-lock-patent-wall-decor-vinta
IMG_1818.jpg
cd621b842748998174f938b03181d2c0.jpg
Bank-Vault-3D.jpg
1800s-star-scandinavian-antique-lock_1_2
8654468039_9144531c77_b.jpg
1885-padlock-patent-vintage-padlock-wall
acee99c1671f550665825be791b83af1.jpg
5975952534_e017941efe_b.jpg
16502614_1_x.jpg

VOORRIJKOSTEN & SKG*

*A-keys | Slotenmaker Den Haag brengt uitsluitend voorrijkosten in rekening in de volgende gevallen; a) bij niet tijdig afmelden van een afspraak (minimaal 30 minuten tevoren), b) als bezoek noodzakelijk is om een situatie in te schatten of offerte op te stellen, c) als een monteur extra ritten moeten maken om materiaal te halen of weg te brengen voor reparatie. Onze monteurs gaan voor zover mogelijk schadevrij te werk. Helaas is het niet altijd mogelijk om deuren, sloten en cilinders schadevrij te openen of vervangen. De monteur zal waar mogelijk maatregelen nemen om schade te beperken. Wanneer voorzien kan worden dat er schade kan ontstaan informeert de monteur de klant voor het werk aanvangt over mogelijke schade en kosten. Wanneer de klant in aanwezigheid van de monteur een opdracht intrekt, bijv. vanwege mogelijke schade (-kosten) of overlast, zijn voorrijkosten verschuldigd. Buiten niet tijdig afmelden van de zijde van de klant zelf, zullen onze monteurs altijd tevoren informeren of voorrijkosten verschuldigd zijn. Voorzover mogelijk zal de monteur tevens medelen of werkzaamheden schade en extra kosten zullen meebrengen. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Algemene Voorwaarden. Aan de op deze bladzijde en op deze website vermelde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend! Prijzen op deze website zijn slechts indicatief.

**A-keys | Slotenmaker Den Haag levert vrijwel alleen SKG-Ikob gecertificeerd materiaal. In uitzonderlijke gevallen zoals reparatie en/of vervanging van bestaande sloten, beslag, cilinders etc. wordt niet SKG gecertificeerd materiaal geleverd. Dit omdat SKG-Ikob niet het enige autoriteit is op het gebied van certificatie en standaarden en omdat materiaal van voor de oprichting van deze instantie dateert. Tevens leveren wij materiaal van eigen fabricage dat niet het SKG certificaat draagt. Daar waar het certificaat nauwelijks bijdraagt aan veiligheid maar wel hogere kosten met zich meebrengt bieden wij klanten de keus van niet SKG gekeurd materiaal, voorzover wij dit veilig achten.

0652333817 | ⚒  0703450273 (werkplaats)


 

 

© 2018 A-keys | Slotenmaker Den Haag | post: Loosduinseweg 721, 2571AM Den Haag | iban: NL30TRIO0254723632 | kvk: 27255707 | btw: NL001673989B18