top of page

KERNTREKBESLAG SKG*** Politie Keurmerk Veilig Wonen PC-maat 55 - 85 - 92 mm. SMALDEURBESLAG SKG2 & 3

  • Kerntrekbeslag of anti-kerntrekbeslag is gemaakt om kerntrekken to voorkomen.

  • Kerntrekken is een inbraak methode dat steeds vaker voorkomt in Nederland.

  • Deze techniek maakt weinig lawaai en valt niet op.

  • Kerntrekken wordt ook wel de "Bulgaarse methode" genoemd.

  • Bij kerntrekken wordt de 'kern' van een cilinder uit de cilinder getrokken.

  • Doormiddel van het aanbrengen van een geharde stalen schroef in de kern van de cilinder wordt de kern verwijderd.

  • Daardoor kan de inbreker het slot openen.

  • Een profielcilinder heeft een zwakke plek op de plaats waar het in het slot bevestigd is.

  • Cilinders van oplegsloten zijn ook kwetsbaar voor kerntrekken.

  • Bij kerntrekken kan het slot beschadigd worden.

  • Zelfs als het niet lukt om een kern te trekken is er schade omdat de cilinder is geboord of omdat er een schroef in de kern is geschroefd.

​

Hieronder ziet u in het kort hoe het kerntrekken gaat. Daaronder leggen we kort uit hoe kerntrekken kan worden voorkomen. Preventieve maatregelen zoals het plaatsen van anti-kerntrek beslag of kerntrek beveiliging voorkomen dat de kern van de cilinder kan worden verwijderd. Daardoor heeft kerntrekken geen zin meer.

​

​

Multipick Slotenmaker Gereedschap Inbraa
Stadt Iserlohn Slotenmaker Den Haag
German Swiss Architectural Hardware Slot
Fachverband Schloss- und Beschlag Indust
K-Einbruch Slotenmaker Den Haag

SKG & PKVW gekeurd

Anti-Kerntrek beveiliging SKG3 (SKG*** sterren):
 

De nieuwe standaard op het gebied van inbraak preventie!

​

Sinds een aantal jaren maken inbrekers gebruik van gereedschap dat ze op vele sites op het Internet kopen. Het Duitse bedrijf Multipick is maar een voorbeeld. Met de opkomst van het Internet is het verspreiden van dit soort materialen van specialisten naar amateurs helaas niet te voorkomen. Hierdoor is een ware 'wapenwedloop' onstaan tussen fabrikanten van sloten en cilinders en ander preventieve materiaal en handelaars in gereedschap om dat materieel te boren, frezen of breken.


Onze monteurs krijgen steeds meer meldingen van inbraak volgens de methode ‘kerntrekken.’ De vakhandel biedt nu noodgedwongen een middel tegen deze vorm van inbraak: kerntrek beveiliging.

​

Met kerntrekbeveiliging inbraak voorkomen

​

Kerntrek beveiliging voorkomt dat de ‘kern’ van een cilinder kan worden getrokken. De kern is het deel van de cilinder dat meedraait als u de sleutel draait in het slot. Dit onderdeel zit in de cilinder bevestigd middels een veerring aan de binnenzijde. Met vrij eenvoudigl gereedschap wordt een geharde schroef in de kern gedraaid waarna de kern uit het slot getrokken met een soort koevoet. Wat vooral van belang is bij deze zogenaamde ‘Bulgaarse Methode’ is de snelheid en het gebrek aan lawaai. Bewoners en buren horen haast niets als uw deur wordt geopend! Bovendien wordt bij het kerntrekken de schroef die de cilinder op zijn plaats houdt uit de slotkast getrokken. Hierdoor raakt het slot gemakkelijk beschadigd. U heeft dan een nieuw slot nodig. De methode is dus hoogst destructief!

 

Anti-kerntrek cilinders, bestaat dat?

​

Sommige websites en verkopers raden zogenaamd ‘anti-kerntrek cilinders’ aan. Dit zijn doorgaans hele dure cilinders met een geharde stalen brug. Naar onze mening zijn dergelijke dure maatregelen overbodig geworden door de komst van ‘anti-kerntrek beslag.’ Let dus op dat u niet op onnodig hoge kosten wordt gejaagd door Slotenmakers die zich aan uw onwetendheid verrijken! Het monteren van kerntrek-beveiliging maakt het aanmerkelijk moeilijker om de kern van een cilinder te ‘trekken’ of boren. In de praktijk geven inbrekers het meestal snel op.

 

Montage van anti-kerntrek beveiliging, c.q. kerntrek beveiligd beslag of rozet:

​

Speciaal veiligheidsbeslag met ‘kerntrekbeveiliging’ wordt danig gemonteerd dat het de cilinder en de kern beschermt. De sleutel past nog wel, maar kerntrekken wordt onmogelijk. De cilinder is volledig door metaal omsloten en het beslag draait mee bij pogingen om te boren. Naast bescherming van de cilinder beschermt het kerntrekbeslag ook het slot. Goed kerntrekbeslag voorkomt dat de cilinder kan worden afgebroken en verwijderd.

​

Anti-kerntrek beveiliging helpt zowel om schade aan uw slot te voorkomen bij mislukte pogingen tot inbraak als om vandalisme tegen te gaan.

 

Kerntrek beveiliging zelf monteren?

​

Het zelf monteren van kerntrekbeveiliging van bijv. het merk BUVA, Oxloc, Dieckmann etc. is mogelijk, echter niet altijd gemakkelijk. U moet ten eerste de PC-maat van uw slot goed meten (zie onze meten is weten pagina). Ten tweede moet de lengte van de cilinder correct zijn anders past de sleutel niet meer in het slot. Tevens moet het beslag niet tegen secustrip of deurrand vallen (let op de Doornmaat van het slot) want dan moet het worden aangepast. En tot slot moeten soms de schroeven en gaten worden aangepast. Een heel enkele keer is het nodig om nieuwe gaten te boren voor het bevestigen van anti-kerntrek beveiligd, SKG** gekeurd beslag. Vanzelfsprekend heeft u daarvoor boren en verzinkboren nodig.

 

Slotenmaker Den Haag voorziet u graag van kerntrekbeveiliging.

Wij kunnen zowel kerntrekbeveiliging leveren voor oplegsloten van bijv. het merk LIPS, als voor alle modellen inbouw/insteeksloten. Zo helpen we inbraak te voorkomen en maken we Nederland een stuk veiliger.

 

Kerntrekbeveiliging: een ruime keuze aan merken, kleuren en maten.

 

SKG*** Kerntrekbeveiliging LIPS 1753 & 1754 oplegslot & Yale 634 - 635

​

Voor de in Nederland zeer populaire LIPS 1753 en 1754 oplegslot is er een RVS kerntrekbeveiligd rozet verkrijgbaar. Het slot is SKG** gekeurd maar in combinatie met dit kerntrekbeveiligd rozet is het SKG*** gecertificeerd. Tevens leveren wij als enigen in Nederland kerntrekbeveiliging voor de Yale 634 en 635 modellen. Dit zijn op zich prima sloten echter ze zijn nooit SKG gekeurd. In combinatie met onze kerntrekbeveiliging worden ook deze sloten een stuk veiliger.

​

Kerntrekbeveiliging is in allerlei materialen verkrijgbaar. Onze voorkeur gaat uit naar de enigszins duurdere uitvoeringen in roestvaststaal (RVS). Deze zijn o.a. verkrijgbaar van het merk Dieckmann. Deze schilden zijn zeer moeilijk te frezen of boren! Duitse top kwaliteit, temeer omdat Dieckmann schilden uit meerdere geharde lagen metaal zijn opgebouwd. Als wij deze moeten openen omdat iemand zijn sleutels binnen is vergeten zijn wij NIET BLIJ! Het zijn echter niet de goedkoopste kerntrek beveiligde schilden.

 

SKG Kerntrek beveiliging rond rozet Aluminium

​

Kerntrekbeveiliging van aluminium is enigszins minder krachtig dan van RVS maar nog altijd een effectieve maatregel tegen inbraak doormiddel van ‘kerntrekken’. De toegepaste aluminium legering is ‘gehard’ en is bovendien lastig te boren.

 

SKG Kerntrekbeveiliging Kortschild

​

Kortsschilden worden voornamelijk toegepast bij bijzetsloten. Met behulp van kerntrekbeveiligde kortschilden kunt u de gehele deur beschermen tegen poging tot inbraak doormiddel van kerntrekken.

 

SKG Kerntrekbeveiliging Langschild

​

Langschilden zijn verkrijgbaar in alle gangbare maten, 72, 85 en 92 mm. Dit type schild is in een enorme variëteit verkrijgbaar en is voornamelijk bedoeld voor insteeksloten zoals ‘driepuntssloten’.

 

SKG Kerntrekbeveiliging Smalschild

​

Smalschilden worden voornamelijk toegepast waar de deur geen ruimte biedt voor een groter doornmaat, bijvoorbeeld deuren waar glas in zit, kunststof en aluminium deuren.

 

SKG Kerntrekbeveiliging Messing (Gelakt / ongelakt)

​

Kerntrek-beveiligd sierbeslag is verkrijgbaar in messing en geanodiseerde kleuren. Zodoende bepaalt u het karakter van uw voordeur terwijl u zich beter beschermt tegen inbraak. Messing schilden (beslag) zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar in afwerkingen die niet of nauwelijks verweren of oxideren. Helaas niet goedkoop! Tevens zijn er van een aantal merken gekleurde schilden verkrijgbaar.

 

SKG Kerntrekbeveiliging Mini

​

Kerntrekbeveiliging voor een enkele cilinder op een kwetsbaar punt, bijvoorbeeld een kunststof kozijn is nu ook verkrijgbaar. Het is de vraag hoe effectief dit als anti-kerntrek maatregel werkelijk is. Wilt u weten hoe veilig uw huis is? Download hier de infographic van Nemef

​

​

​

bottom of page